Bot mot temporär posttraumatisk stress

 
Fall A föreslog efter seminarium om visuella systemet, som orsakat jaget temporär posttraumatisk stress, att dra åt skogen och ventilera systemet. Slå mot björkar, sparka mossa. Sådant där terapeutiskt. 
 

Jaget var inne på den norska vädersajten yr.no ungefär fem gånger idag (bra dag) och uppdaterar sig själv om vad det ska bli för väder. Big surprise, dåligt väder. Dimma. Kallt. På hösten finns inget dåligt väder, bara urrigt mys. Det är jaget i allafall. Som en mycket mycket gammal människa. Blir typ glad när hon kommer på att hon inte kollat på ett par timmar och klickar sig dit helt nyfiken och pepp. Asså.

 

MVH

Jaget 95 år

 
Blåbär upp till skrevet. Myrgyttja upp till midjan. IndianaJones-style. Idag har jaget varit mest norrlänning sedan invigningssmaket av rullpizza, ett tag sen alltså. Att gå från silver mot guld känns inte lika avlägset.
 
Mot skogen bar det på gnisselcykel. Dimman tät, urvig höstdag. Perfekt att stiga in i bergakungens sal. Efter ett bra tag av gång började vi finna skogens guld. Och kremlor, som fall A tyckte jaget var galen som plockade, det är ju flugsvamp. Hardcore som jaget är drog hon också upp några andra mer eller mindre ätliga sorter. 
 
Att vara ute i skogen igen var precis vad jaget behövde. Ren fokus inåt, rivande grenar i ansiktet, blåbärsfläckar på de snajdiga happysocksen. Det sista sthlmsuppladdet gick ur henne där. Svetten lackande när det började nalkas den femte timmen i skogen. Med trötta steg styrde de barriga tu mot skogens slut, för att finna vägen spärrad av djup myrmark markerad av en bred bäck. Med survialinstincts likt aldrig någonsin lyckades de två välta en björk och sakta snava över den sliriga barken. Ute på torr asfalt segnade de ner i en blöt liten fläck, för att upptäcka att påsen med svamp gått sönder och släppt ut halva ransonen. Well, inget trill utan spill.
 
Hemåt i ett mörknande Ume bar det. Vid spisen vankades det rengryta med egenplockade lingon och kantareller i. PALTKOMA (hemligheten är hälften grädde hälften övriga ingredienser).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0